Basisschool De Beiaard gaat voor zon!

Kom naar winkelcentrum De Gaard op 13 mei en help mee aan een duurzame Beiaard
Datum: 11 mei 2017

Op zaterdag 13 mei, tijdens de zon-10-daagse van de Gemeente Utrecht, gaan leerlingen en ouders van basisschool De Beiaard geld inzamelen om het educatieve pakket Solly aan te schaffen op school. Met dit pakket leren kinderen over zonne-energie en duurzaamheid. Het past bij de ambities op het gebied van innovatie en duurzaamheid van de school.

Kom langs bij winkelcentrum De Gaard op zaterdag 13 mei van 12.00 – 16.00 uur! De kinderen gaan bijvoorbeeld zelf koekjes bakken en verkopen. Maar laten ook hun creativiteit de vrije loop om je te verrassen en je aandacht te trekken. Met het ingezamelde geld wil de school Solly, de zon-etende robot aanschaffen, een educatief lespakket over zonne-energie. Zaterdag is er ook informatie beschikbaar over De Beiaard als Energie-Ambassade. Heel interessant als u ook overweegt om zonnepanelen te nemen!

Basisschool De Beiaard gaat voor de zon!
De Beiaard is een basisschool op de grens van de Utrechtse wijken Tuindorp Oost en Veemarkt. Duurzame ontwikkeling is erg belangrijk voor de school. Directeur Jeroen Sturkenboom en het docententeam willen zich inzetten om de school een duurzame en groene uitstraling te geven en daarmee een koploper te zijn in de energietransitie in de wijk.

De Beiaard een echte Energie-Ambassade
Op initiatief van Stichting Technotrend wordt De Beiaard een echte Energie-Ambassade! De ambitie van het project is zonnepanelen op de school én op daken van omwonenden. Hiervoor wordt samenwerking gezocht met Energie-U, actief op het gebied van zonnepanelen en verduurzaming in de wijk. Daarnaast kijkt De Beiaard naar verdere verduurzaming van het gebouw. Zo is al overal zuinige LED-verlichting geïnstalleerd. En de kinderen kunnen hopelijk leren over zonne-energie via het Solly systeem.