Energy Challenges

Energy Challenges is een innovatieve Real Life Game waarbij leerlingen van verschillende scholen de strijd met elkaar aan gaan om op een effectieve en creatieve manier zoveel mogelijk energie te besparen op hun school. Het programma draait al vanaf 2011 in Noord Nederland, maar wordt nu ook uitgerold in regio Utrecht!

Het spel
Als een school meedoet met Energy Challenges stellen zij een leerlingen team samen, de Energizers. Deze Energizers ontwerpen een campagne om zoveel mogelijk energie te besparen in hun schoolgebouw. Ze gaan zelf aan de slag om problemen op te lossen. De effecten van de campagnes kunnen ze meteen online zien. Hierdoor raken de leerlingen gemotiveerd om het maximale uit zichzelf te halen. De teams met de origineelste en beste oplossingen winnen prijzen tijdens de grote finale in juni 2018!

Doel
Scholen helpen om hun leerlingen goed voor te bereiden op de toekomst door leerlingen die vaardigheden en kennis bij te brengen die nodig zijn in de 21e eeuw. En door enthousiasme op te wekken voor energie, duurzaamheid en innovatie.

Resultaten
Op grond van gerealiseerde besparingen bij al deelnemende scholen is een Business Case te realiseren dat op basis van monitoring, analyse, educatie en bewustwording ander gedrag ontstaat en besparingen mogelijk zijn van zo’n 15% per jaar per gebouw.

Wanneer
Energy Challenges is in 2011 gestart in Noord-Nederland en draait inmiddels op ruim honderd scholen. In regio Utrecht vond in 2017 de eerste editie plaats. Nu zijn we hard aan het werk om het programma in 2018 te draaien. Op 23 januari vindt de kick-off plaats en in juni is de grote finale.

Lees hier over de deelnemende scholen aan Energy Challenge 2018.

Doe mee!
Heeft u interesse om met uw school mee te doen aan Energy Challenges?
Mail voor meer informatie naar Patrick – patrick@energychallenges.nl – of Marijke – marijke.donath@energychallenges.nl.

Meer informatie op www.energychallenges.nl