Energy Challenges 2018

De Scholen


Voortgezet Onderwijs

Utrecht

International School Utrecht

Op de International School Utrecht in Transwijk zijn kinderen van allerlei nationaliteiten ingeschreven. De school biedt haar leerlingen een uitgebreide keuze aan programma’s waarin het leren van 21st century skills een belangrijk doel vormen.

Ithaka

Ithaka richt zich op leerlingen die geen of weinig Nederlands spreken. Deze school in Overvecht fungeert zo als schakel tussen anderstalige leerlingen en het Nederlandstalige onderwijs.

Leidsche Rijn College

Het Leidsche Rijn College daagt haar leerlingen uit met verschillende programma’s gericht op kunst, sport, debat maar ook techniek!

Gerrit Rietveld College

Deze school in Tuindorp zet in op een grote diversiteit in haar leerlingen en onderwijsaanbod. Leerlingen die zich graag willen verdiepen in techniek, kunnen hier kiezen voor Technasiumonderwijs.

UniC

UniC in Transwijk brengt haar leerlingen middels het onderwijs eigenheid, verbondenheid en autonomie bij.

Utrechts Stedelijk Gymnasium

Het Utrecht Stedelijk Gymnasium focust natuurlijk op de klassieke talen en cultuur, maar ook op science. De school is gelegen in de wijk Abstede.

Nieuwegein

Oosterlicht College

Het Oosterlicht College biedt eigentijds onderwijs, vanuit een open christelijke levenshouding.

Amersfoort

Farel College

Op het Amersfoortse Farel College is veel aandacht voor meertaligheid, internationale oriëntatie en bèta-onderwijs. Zo worden leerlingen gemotiveerd zich zo veel en zo breed mogelijk te ontwikkelen.

’t Hooghe landt

Op ’t Hooghe Landt kunnen leerlingen hun eigen talenten verder ontwikkelen. Leerlingen die zich willen specialiseren in de natuurwetenschappen en techniek kunnen bijvoorbeeld voor Technasiumonderwijs kiezen.


Primair Onderwijs

De Beiaard

De Beiaard is een kleinschalige basisschool in Tuindorp-Oost.

Maaspleinschool

De Maaspleinschool is een gezellige school in de Rivierenwijk.